6jun12:20 am- 2:20 amProgram Bersama Kelab Rukun Negara SMK (P) Taman Petaling

Event Details

Aktiviti: Sesi bersama Kelab Rukunegara pada kali ini adalah bertujuan untuk mempromosikan permainan Wau dan Layang-layang tradisional. Persembahan terdiri daripada teori penerangan dalam kelas serta cubaan permainan di luar kelas.

Time

(Wednesday) 12:20 am - 2:20 am

Location

SMK Taman Petaling

Organizer

Yayasan Satu Malaysiahello [at] yayasan1malaysia.org

7jun4:00 pm- 8:00 pmProgram Memasak Bubur Lambuk Pelbagai Agama

Event Details

Aktiviti: Ramadan terkenal dengan aktiviti memasak bubur lambuk yang sinonim dengan masyarakat Melayu dan mereka yang beragama Islam. Menuju kemodenan, hari ini kita lihat bahawa masyarakat semakin cakna untuk hidup berintegrasi antara pelbagai agama. Sebagai pembina jambatan bersama, maka Yayasan 1Malaysia tampil untuk mewujudkan satu program memasak bubur lambuk yang melibatkan pelbagai agama di Malaysia. Selain daripada memupuk semangat kerjasama dan nilai-nilai murni, program ini juga akan mendekatkan lagi perpaduan dalam kalangan peserta.

Time

(Thursday) 4:00 pm - 8:00 pm